Havnerundtur

Turens længde: ca. 3 km
Veje og Stier: Veksler mellem fast belægning og græs
Start: f. eks. Kvickly Ry, Siimtoften
Slut: Samme sted

Om traveturen

En hyggelig byvandring i byens centrum

1 Klostervej med butikker, Stationshaven, togstation og Ry Højskole

2 Anna Klindt Sørensens Have, offentlig tilgængelig bypark. Hun var maler og grafiker, levede fra 1899-1985 og boede en stor del af tiden i den gule ejendom samme sted. En selvstændig kvinde, der gerne ville gøre op med   den pænhed man på det tidspunkt forbandt især med kvinder.

3 Ry Mølle, sandsynligvis oprindelig bygget af munke fra det nærliggende Øm Kloster. Her passerer Gudenåen gennem et opstemmet sluseværk. Et kgl. privilligeret åleværk var tidligere knyttet til stedet.

4 Havnen i Ry er genstand for stor aktivitet i sommerhalvåret. Her er overdækket plads til ophold med madpakken, kiosk og toilet. Turbåde fra Hjejleselskabet ligger i fast rutefart mellem Ry og Himmelbjerget. Sejlads med kano udgår fra havnen. En pavillon leverer gratis aftenunderholdning onsdag og søndag sommeren igennem. Ry Marina og Ry Roklub er foreninger med stor aktivitet i det charmerende søområde mellem Ry og Silkeborg.

5 Skimminghøj har en stor kanolejrplads. En travetur rundt om Skimminghøj byder på en smuk udsigt til Lillesø og Birksø, En populær tur for byens borgere en sommeraften.

6 Siimtoften Det store grønne område over for Kvickly bliver flittigt benyttet til mange aktiviteter. På Skimminghoved samles hver uge gamle biler til torsdagstræf, om lørdagen er der bagagerumsmarked og det er pladsen hvor cirkus holder til. Herfra får man en flot udsigt over havnen og søerne.